Friday 14 December 2007

Anyuek

Anyu es Barbi is eljottek hozzank mult heten. Az idefele utjuk allitolag eleg razos volt, mert Anyu szerint az Airbus nem repulo, :-) de azert epsegben megerkeztek. Sok tortenelmi-kulturalis dolgot nem lattunk, viszont ha a Primark es a Dunnes stores annak tekintheto, akkor igen. Majd legkozelebb...

Az idojaras sajnos megmutatta mire kepes errefele, hogy milyen olyan esoben gyalogolni ami vizszintesen esik a pofadba, hiaba van nalad ernyo, kapucni stb. Sikerult is 3 ernyot elhasznalni a hetvegen (na jo, egyet elhagytam buliban). Emellett meg hideg is volt. Na de azert mi utra keltunk minden nap es begyalogoltunk a varosba, ami nekem kb. felora, nekik 1. Igy azert el lehet tolteni az idot.

Voltunk Bangorban, a tengernel, ott deltaztunk egyet, mert a szel nem nagyon akarta, hogy eljussunk a partig, de mi szembeszalltunk. Mondjuk majdnem nem juttotunk el Bangorba, mert amikor a vonathoz setaltunk meg Belfastban, mondom nekik, hogy elore rohanok, hogy megvegyem a jegyeket, de csak egy egyenes uton kellett haladni es kb. 3 percre volt onnan, ahol elvaltunk. Gondoltam egyszeru feladat. Hat nem...megveszem a jegyeket es rohanok ki az allomas ele, hogy mar biztos ott vannak (az egesz kb. 2 perc volt). Nezek jobbra, nezek balra, sehol senki...elmegyek az egyik iranyba, elmegyek a masik iranyba, ezek eltuntek. Hivom Barbit, kikapcsolva. Gondoltam, az nem lehet, hogy ilyen gyorsan mennek, mert eddig pont az volt a problema, hogy hatrafele mennek.:-) Azt hittem, hogy zsak a fejukre es elrabolta oket az IRA vagy vmi ilyesmi. Aztan belegondoltam, mit ernenek ket magyar turistaval.:-)Vegre felveszi a telefont, ja, hogy ok mar a Tesconal jarnak, ami kb. 5-6 perc onnan, a vonat meg indul 2 perc mulva. Hogy a p..ba jutottak el olyan messzire? Es foleg minek? Na mindegy, azert elertuk a vonatot, mert itt szerencsere mindig minden kesik.

Bulizni is mentunk penteken egyutt, szombaton csak a Barbival. Az utobbi eleg jol sikerult. Nehany ismerosom Dublinbol pont itt volt a varosban es megbeszeltuk hogy talalkozunk a Lavery's-ben. Igazi ir "sracok", akiknek egyfolytaban a "crack"-en jar az eszuk. Mindig viccelodnek, ezt imadom bennuk. Annyira mas mentalitasuak, mint a magyar pasik: "tisztelet a kivetelnek". Hajnali 6-kor ertunk haza, anyu mar fent volt, mint a regi szep idokben, amikor 16 eves voltam. ;-)

Hetfon meg vasarolgattunk a biztonsag kedveert.:-)

Majd nehany kepet errol is mellekelek, jo kis hetvege volt, de eleg rovid.

No comments: