Thursday 3 January 2008

...and a Happy New Year

Boldog Ujevet kedveskeim! :-)

Osszegzeve az oevet, eleg jol telt. Meghazasodtam, vegigbuliztam a nyarat, voltam ketszer Olaszorszagban (a legjobb hely:-), elso uzleti utamon is reszt vehettem Dublinban, szereztem egy uj baratot (Kata)...ja, es elkoltoztem Irorszagba! Not too shabby for Betti.
Az ujev legalabb ilyen tartalmas legyen am!

Amugy az unnepek kellemesen teltek, bar igaz, hogy dolgoznom kellett, de ha lehet meg lazabb volt a hangulat, mint szokott. Kb. azzal telik a 7.5 munkahelyemen toltott orabol 5, hogy Mahjonggozok az Interneten. Eleg unalmas, de legalabb a logikai keszsegeim fejlodnek. haha

Vegul Aaron anyukaja ideert, a tervezett 24-e helyett, 26-an, Aaron szulinapjan. Kiderult, hogy kesett a gepe Bangorbol Newarkba, de meg ott volt a repteren a transzatlanti jarat amikor odaert, viszont a kaput mar lezartak. Azt mondta olyan volt, mint valami giccses amerikai filmben, ahogy loholt, hogy elerje, majd konyorgott a kapusnak, hogy engedje fel, mert a reg nem latott fiahoz megy latogatoba, es karacsony van, sot neki meg a szulinapja is...! DE az elet nem Hollywood. Mig egy felejtheto, egy karacsonyos filmben biztos konnyekig meghatodva hivtak volna vissza a gepet a kifutopalyarol, ugy hogy meg a gizda csavo is elerzekenyulve felrenyelte volna a popcornt a Polus mozijanak randiulesen, addig a valo eletben karjukat szettarva kozoltek, hogy akkor ki kellene tolteniuk ujra a papirokat, es ahhoz most nekik nincs kedvuk igy karacsonykor. Nektek is a kellemest.

Karacsonykor ettunk, ittunk, filmeket neztunk mint minden normalis ember. Gaillel ellatogattunk Carrickfergusba, ahol megneztuk a kozepkori varat, ami nagyon szuper volt. Itt szallt partra ugyanis III Vilmos. Tessek utananezni, hogy ki volt O, William of Orange. Nem a legnepszerubb a republikanus-katolikus korokben, de talan ertheto miert. Kepeket mellekek majd. Tudom logok egy parral, de csak otthon tudom oket feltolteni.

Vegre elmentunk a black cab tourra is, ami Ny-Belfastban korbejarva vegigmutogatja a falfestmenyeket, amelyek itt, az eszak-ir zavargasok alatt es utan nagyon elterjedtek lettek.
Semmi obszcen szoveg, csak a "hosok" (IRA, Sinn Fein) kepei, graffitik es mozaikok. Nemelyik eleg gagyi, de vannak koztuk igazan muvesziek is. Ez kar hogy Magyarorszagon nem lett divat a szovjetek kivonulasa utan, bar otthon nem lehet ertelmesen politizalni, mert ugyis barlanglakok beszelgetesebe fajul minden velemeny. Errol is felteszek majd egy-ket kepet, de ezek Gailnel vannak, allitolag majd kuldi oket. Amugy sokan meg ma is azt gondoljak (maguk az irek is), hogy nem jonnek Belfastba, mert az veszelyes. Statisztikak szerint pedig Belfast az egyik legbiztonsagosabb varos az egesz szigeten. Dublinban tobb eselyed van, hogy lelonek, leszurnak, leutnek, elutnek, megeroszakolnak stb. Itt politikai harcok mar nincsenek, es mivel kis varosrol van szo a bunozesi rata alacsonyabb mint egy nagyobb varosban. Nem baj, en elvezem, hogy nincs annyi kulfoldi, egyelore...

Most ennyi, amint tortenik valami izgi, leirom!

No comments: